A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Пісочинської селищної ради

УКРАЇНСЬКА – МОВА ПЕРЕМОГИ!

Всеукраїнський масштабний форум «Українська мова - Перемоги» відбувся 27 жовтня 2023 року в м.Києві. Всеукраїнський рух «Єдині» зібрав керівників профільних освітніх міністерств, представників української спільноти за кордоном, лідерів громадських думок, щоб поговорити про те, як перехід на українську мову може наблизити Перемогу. На форумі Пісочинську селищну територіальну громаду представляли головний спеціаліст відділу освіти, культуру, молоді та спорту Пісочинської селищної ради Світлана Головня та вчитель української мови та літератури Пісочинського ліцею Лідія Сидоренко. Розпочався захід із Радіодиктанту національної єдності «Дороги України». Потім представниці громади долучилися до панельних дискусій «Навчай українською», «Повернення додому. Збереження української культури та мови серед українців за кордоном». Результатом форуму стали напрацьовані «дорожні мапи» про те, як мотивувати українців переходити на українську мову, як забезпечити просування культури та історії України в країні та за кордоном. Буде українська – буде Україна. Плекаймо свою українську!

13:36 28.10.2023

ПРИВІТАННЯ З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ ТАІРОВОЇ Г.І., ДИРЕКТОРКИ ПІСОЧИНСЬКОГО ЗДО №1

Вітаємо з Днем народження Таірову Ганну Іванівну, директорку Пісочинського закладу дошкільної освіти №1! Шановна Ганно Іванівно, від щирого серця зичимо Вам Перемоги та миру, родинного благополуччя, сімейного тепла й затишку, нових звершень і досягнень на благо нашої громади, невичерпного творчого натхнення та реалізації всіх планів! Нехай робота завжди приносить Вам задоволення та сповнює серце гордістю, колектив працює як єдине ціле, рідні розуміють і підтримують, життя дарує дише радісні хвилювання та сюрпризи! Щедрої долі бажаємо Вам і Вашим близьким! Нехай все у Вас буде добре! З днем народження!

13:49 27.10.2023

ПРОВЕДЕННЯ ПРЕВЕНТИВНИХ ЗАХОДІВ СЕРЕД ДІТЕЙ ТА БАТЬКІВ

Завжди треба пам'ятати про безпеку поза домівкою! 25 жовтня за сприяння сектору ювенальної превенції відділу превенції ХРУП №1, ГО «Рестарт плюс», ГО «Я врятований» для наймолодший мешканців громади та їх батьків в укритті Пісочинського ліцею «Мобіль» проведено профілактичний захід з особистої безпеки. Під час спілкування поліцейські нагадали дітям та їх батькам про Правила дорожнього руху, а саме: для чого існує дорожня розмітка та знаки, як користуватись пішохідним переходом та розуміти сигнали світлофора. Правоохоронці порекомендували дітям використовувати в темну пору доби та в умовах недостатньої видимості світловідбивні стрічки, наклейки, жилети чи інший одяг з такими елементами, які допоможуть їм стати помітними на дорозі та убезпечити себе від травмувань. Приєдналися до заходу й фахівчині з Благодійного фонду «Посмішка», вони підтримали дітлахів енергійними руханками, творчими майстер класами та хедмейками. Після заняття діти смакували солодощі та солодку вату, а кожна родина отримала гуманітану допомогу від ГО «Рестарт плюс», ГО «Я врятований». Дякуємо нашим партнерам за змістовний захід та підтримку, увагу до пісочинців. Наближаємо перемогу разом!

16:51 26.10.2023

ТАЛАНОВИТА МОЛОДЬ ГРОМАДИ

Вітаємо танцювальний колектив “DriveDance” Березівського будинку культури з блискучою перемогою на фестивалі "World of Talents", який відбувся 22 жовтня в м. Полтава.  Пишаємося творчими успіхами талановитих дітей нашої громади! Дякуємо керівнику колективу – Сльоті Вероніці, за гідну підготовку танцівників до участі у фестивалі та розкриття творчого потенціалу дітей! Пишаємося  та бажаємо нових яскравих виступів!

15:45 23.10.2023

Рухайся до мовної перемоги!

Шановні пісочинці! Всеукраїнський проєкт «Єдині», який впроваджено на території Пісочинської громади,  відкриває реєстрацію учасників на безкоштовний курс для охочих перейти на українську мову.  Опануй українську  та говори  грамотно! Вже понад 30 мешканців громади завершили навчання та отримали мовний сертифікат. Така кількість учасників курсу перейшла на українську разом із «Єдині». Встигніть у 2023 зробити солов’їну мовою свого життя! Старт курсу –  1 листопада 2023 року. Тривалість навчання: 8 занять, по 2 рази на тиждень. Графік занять: понеділок, четвер, початок занять о 17.30. Заняття проводяться в очному режимі. Місце проведення: сел.Пісочин, вул.Клубна, 5. Укриття комунального закладу «Пісочинський ліцей». Реєстрація слухачів у модератора за телефоном: 0990193801.   Зробіть крок до мовної перемоги!

15:21 23.10.2023

Пісочинці – одні з найкращих в Обласному фестивалі ораторського мистецтва!

У жовтні 2023 року на базі Комунального вищого навчального закладу «Харківська академія неперервної освіти» відбувся в онлайн-режимі Обласний фестиваль ораторського мистецтва серед учнів 10 – 11 класів закладів загальної середньої освіти Харківської області за темою «Живе лиш той, хто не живе для себе, хто для других виборює життя (В. Симоненко)», приурочений до Дня української писемності та мови. Пісочинську громаду представляла учениця 10 класу Комунального закладу «Пісочинський ліцей Пісочинської селищної ради" Мамай Софія, яку готувала до участі учитель української мови та літератури Сидоренко Лідія Олександрівна. Софія розділила ПЕРЕМОГУ з іншим учасником заходу, набравши найбільшу кількість балів, та стала однією з найкращих ораторів серед 54 учасників заходу. Щиро вітає Софію та Лідію Олександрівну з перемогою, бажаємо натхнення та творчих успіхів, вдячні, що гідно прославляєте рідну Пісочинську громаду!  КОНКУРСНИЙ ВИСТУП СОФІЇ

14:50 20.10.2023

Юні футболісти мають перемоги

14 і 15 жовтня 2023 року дитячі футбольні команди «Юніор 15» і «Юніор 16» Пісочинської дитячо-юнацької спортивної школи, під керівництвом тренера-викладача з футболу Сергія КУЗЬМЕНКА, взяли участь у Чемпіонаті міста Харкова з міні-футболу. За результатами змагань наші юні футболісти мають перемоги: «Юніор16» Пісочинська ДЮСШ  – місто Валки (рахунок 1:0 на користь «Юніора 16»); «Юніор15» Пісочинська ДЮСШ – «Металіст-2» місто Харків (рахунок 4:1 на користь «Юніора 15»); «Юніор16» Пісочинська ДЮСШ – «Металист-1» місто Харків (рахунок 7:2 на користь «Юніора 16»); «Юніор15» Пісочинська ДЮСШ – «Металист-16» місто Харків (рахунок 5:3 на користь «Юніора 15»); А також дві гри з такими результатами: «Юніор15» Пісочинська ДЮСШ – «Металіст 16» місто Харків (рахунок 0:5 на користь «Металіста 16»);            «Юніор15» Пісочинська ДЮСШ – «Металіст 16» місто Харків  (рахунок 3:5 на користь «Металіста 16»). Вітаємо Сергія КУЗЬМЕНКА й команди з гарними результатами змагань, зичимо їм майбутніх Перемог!

11:44 16.10.2023

Відбулась робоча зустріч щодо організації освітнього процесу та початку функціонування мобільного (пересувного) класу безпеки

13 жовтня відбулась робоча зустріч за участі фахівців Харківського районного управління ГУ ДСНС України у Харківській області, представників ювенальної превенції ГУ НП у Харківській області, працівників відділу освіти, охорони здоров`я, культури та спорту Харківської районної державної адміністрації, представників відділів освіти громад Харківського району. Захід був присвячений організації освітнього процесу та початку функціонування мобільного (пересувного) класу безпеки. Була проведена презентація проєкту "Мобільний клас безпеки". Під час зустрічі рятувальники розповіли про спеціальний автомобіль оснащений усім необхідним для проведення комплексних занять з актуальних тем та правил безпечної поведінки. Найближчим часом автомобіль відправиться громадами району для проведення занять з учнями закладів освіти.

11:42 16.10.2023

Як зміниться ДПА відповідно до концепції НУШ, скільки предметів і коли складатимуть учні 4, 9 та 11 (12) класів

Державна підсумкова атестація повернеться в школи, але не в цьому навчальному році й не в тому форматі, до якого всі звикли. Тобто ніхто більше не буде витягувати аркуші з питаннями білета й готуватися до них заздалегідь за брошурами з відповідями. Цей підхід уже віджив своє. Сучасну систему освіти цікавить не те, які дати, формули й визначення запам’ятали учні, а те, як вони вміють застосувати ці знання на практиці.

11:33 16.10.2023

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень