A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Пісочинської селищної ради

За чисте довкілля! Пісочинський ліцей

День навколишнього середовища відзначається в Україні щорічно третьої суботи квітня. Традиційно учні 5-11 класів Пісочинського ліцею навесні прибирають прилеглу територію. В зв‘язку з карантинними умовами формат змінився, але школярі ліцею роблять усе можливе, щоб довкілля було кращим!  Приєднуйтеся! Зробимо нашу громади ще кращою!

13:01 16.04.2021

Практичне заняття гуртківців екологічного гуртка "Визначення хімічного складу водойм і джерел". Пісочинський ліцей «Мобіль»

14 квітня  Харківська обласна станція юних туристів  провела практичне заняття по визначенню хімічного складу води у водоймах та джерелах  з гуртківцями ліцею «Мобіль». Заняття проведено із дотриманням санітарних вимог. У ході заняття гуртківці отримали  цікаві практичні знання та навички.

11:24 16.04.2021

Музична розвага "Бал квітів". Пісочинський ЗДО №1

15 квітня в Пісочинському ЗДО №1 відбулася музична розвага "Бал квітів" за участі дітей середньої та старшої груп. Діти продемонстрували свої таланти у декламації віршів, вміння у таночках та вокальні здібності у піснях, грали в цікаві музичні ігри. Творчо, позитивно, радісно!

11:04 16.04.2021

#Разом_у_вихідні #Творча_родина

Шановні батьки! Ми продовжуємо знайомити вас із досвідом цікавих творчих занять. Кожна дитина унікальна та талановита, а вихователі наших садочків допоможуть розвинути здібності малечі! Різноманітні майстер-класи, які будуть опубліковані на офіційних джерелах відділу освіти, спрямовані на розвиток здібностей Вашої дитини та організації спільного родинного дозвілля у вихідні дні. Відчуйте гордість від шедеврів, створених власноруч! Пісочинська початкова школа «Надія». Вихователь - Корявкіна Олена Володимирівна Дидактична гра «Математичні пазли» сприяє формуванню знань про цифровий ряд, допомагає прогнозувати кінцевий результат, планувати послідовність дій і тим самим формувати логіко-математичну компетентність. ВІДЕО

09:57 16.04.2021

УВАГА! ДО ВІДОМА БАТЬКІВ!

          Шановні мешканці, до Пісочинської селищної ради звернулась місцева мешканка, розповідь якої прикро вразила всіх нас. За її словами, декілька днів тому вона стала свідком розмови компанії підлітків. Діти хизувались один перед одним тим, що систематично та вміло підпалюють залишки сухої рослинності  у селищі Пісочин. Жінку приголомшило те, як юнаки обговорювали час прибуття пожежних машин, а також те, як своєчасно залишити місце підпалу. Вони навіть робили прогнози щодо переможця за кількістю підпалів серед учасників своєї компанії. На жаль, свідок розмови не здогадався зробити фотографії підлітків. Як зізналася жінка, її так вразила та обурила ця розмова, що про телефон вона згадала лише згодом.    Пісочинська селищна рада звертається  до батьків з проханням провести відповідні бесіди зі своїми дітьми щодо згубних наслідків  спалювання рослинності в екосистемах. Нагадуємо, що відповідно статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за самовільне спалювання рослинних решток на громадян накладається штраф у сумі від 3 060 до 6 120 грн. У разі ж завдання природі великого збитку передбачена і кримінальна відповідальність. Так, згідно зі статтею 245 Кримінального кодексу України, знищення або пошкодження вогнем лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення караються штрафом від п’яти тисяч чотирьохсот до дев’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк. Ті самі дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки, – караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років. Не ризикуйте своїм благополуччям!

16:37 15.04.2021

Тематичні заходи до Всесвітнього дня авіації та космонавтики. Коротичанський ліцей

12 квітня до 60-ї річниці з дня першого польоту людини в космос в освітньому закладі громади проведені різноманітні заходи в онлайн-режимі, а саме: - тематичні виховні години «Дивовижні планети Всесвіту» у 1-Б класі (кл. кер. Єгупова В.П.); «Космічна подорож» - у 1-А (кл. кер. Марченко О.В.) та 4-А (кл. кер. Ключка І.М.); - «12 квітня - Всесвітній день космонавтики» у 2-А класі (кл. кер. Ганус О.А.), 2-Б (кл. кер. Кирій С.О.) та 4-Б класі (кл. кер. Ієвлєва Л.В.); - «Космос кличе нас» - у 3-Б (кл. кер. Литвиненко Г.С.); - «Ранкове коло» й «Космічна гімнастика» - 3-А клас (кл.кер. Юношева О.А.); - «Україна - космічна держава» -5-А клас (кл. кер. Зорянська Ю.О.). Діти переглянули цікаві відеоролики та презентації, фільми про першого космонавта України, героя України Леоніда Каденюка. Вчителі організували онлайн-виставку малюнків учнів початкової школи «Космос очима дітей». Неймовірно цікаво й пізнавально!

10:37 15.04.2021

Колективний перегляд заняття. Коротичанський ЗДО (ясла-садок)

Вихователь закладу дошкільної освіти громади Журавель Поліна Тимофіївна провела в групі "Колосок" відкрите заняття "Подорож до природи", під час якого діти закріпили свої знання про природу, пори року та перелітних птахів. У ході заняття вихователь використовувала нестандартні прийоми малювання та інтерактивні форми навчання. Діти закріпили свої навички орієнтування в просторі та оновили знання про геометричні фігури. Цікаво, пізнавально, творчо!

10:36 15.04.2021

Екологічний двомісячник "Зелена весна" у Пісочинській громаді

Сьогодні, 14 квітня, колективи Пісочинського палацу культури та мистецтв, ЦДЮТ "Імпреза", Пісочинської школи мистецтв "АRT NOVA" взяли участь у екологічному двомісячнику "Зелена весна".  Добра справа, дружня компанія та душевна атмосфера - чудовий день і незабутні спогади!

16:35 14.04.2021

НОВИЙ ЗАКОН ПРО ДПА-2021: ЩО ЗМІНИЛОСЯ ДЛЯ ВИПУСКНИКІВ

13 квітня 2021 року відбулося позачерговое засідання Верховної Ради України, де було підтримано законопроєкт, який скасовує обов’язковість проходження державної підсумкової атестації (ДПА) для здобувачів повної загальної середньої освіти у 2021 році.  Цей документ аналогічний минулорічному. Він дозволяє випускникові школи, студентові коледжу, професійно-технічного, професійного закладу освіти самостійно визначитися із тим, чи проходити ДПА у формі  ЗНО цьогоріч. Ті особи, які вирішили проходити ЗНО, зможуть також самостійно вирішити, чи отримувати оцінку за ДПА у формі ЗНО у свідоцтво про повну загальну середню освіту. Зауважте: новий закон не скасовує ЗНО для вступників до закладів вищої освіти. З’ясуймо, що саме змінилося для випускників на прикладі декількох ситуацій. 1) Випускниця школи п. Марія планує вступати до закладу вищої освіти, переконана в тому, що отримає високі результати на ЗНО. Тому проходитиме всі тести ЗНО, на які зареєструвалася, а також звернеться до закладу освіти із проханням виставити її оцінки за ДПА у формі ЗНО в додаток до свідоцтва про повну загальну середню освіту. 2) Студент коледжу п. Петро також планує вступати до закладу вищої освіти, але не хоче, щоб його результати ДПА у формі ЗНО були виставлені у свідоцтво  про повну загальну середню освіту. Він візьме участь у ЗНО, але не проситиме виставляти його результати ДПА у формі ЗНО у свідоцтво про повну загальну середню освіту. У такому разі в документі про освіту п. Петра буде запис про те, що він звільнений від проходження ДПА у формі ЗНО. 3) Випускниця ліцею п. Ганна цьогоріч не планує вступати до закладу вищої освіти, тому зареєструвалася тільки для проходження ДПА у формі ЗНО. Вона не проти мати запис “звільнена від складання ДПА” у свідоцтві про повну загальну середню освіту. З огляду на ухвалення Закону, дівчина не прийде складати тестування, у її свідоцтві про повну загальну середню освіту, як і в документі п. Петра, буде зазначено, що вона звільнена від проходження ДПА у формі ЗНО. 4) Випускник гімназії п. Павло планує вступати до закордонного закладу вищої освіти, у якому вступників просять надати і результати ЗНО, і свідоцтво про повну загальну середню освіту із результатами ДПА. Тож він складатиме всі тестування ЗНО й ініціюватиме внесення результатів ДПА у формі ЗНО у свій документ про освіту.  Зазначимо, що Міністерство освіти і науки України поінформує заклади освіти щодо імплементації положень Закону. УКРАЇНСЬКИЙ ЦЕНТР ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ ОСВІТИ

14:37 14.04.2021

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень