A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Пісочинської селищної ради

Вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні. Березівська ЗОШ

19 лютого 2021 року учнівська молодь і педагоги Березівської ЗОШ вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні. Проведено тематичні виховні години із використанням відеоматеріалів і документальних фільмів «Майдан», «Зима у вогні» та уроки пам’яті. Класний керівник 6 класу Планіда-Товстоган О.С. провела з учнями інформаційний захід «Герої не вмирають…Просто йдуть..» . Під керівництвом педагога-організатора Нагібіной О.В. старшокласники підготували відкритий захід «Зима, що нас змінила…». У 3-му класі кл. керівником Руднєвої І.Д. проведено тематичну бесіду.

11:11 26.02.2021

150-річчя з дня народження Лесі Українки.  Коротичанський ліцей

Відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки включено до календаря пам’ятних дат ЮНЕСКО на 2021 рік. Згідно з Постановою Верховної Ради України ювілей письменниці та громадського діяча буде відзначатися на державному рівні. З нагоди пам`ятної дати школярі Коротичанського ліцею  взяли участь у різноманітних  тематичних заходах. - Учні 7-А класу взяли участь у Всеукраїнському конкурсі "150 імен Лесі Українки". - 24 лютого проведена виставка дитячих малюнків до творів Лесі Українки у 3-Б класі. - Протягом 22-25 лютого у ліцеї відбувався перегляд відеофільмів про життя і творчість Лесі Українки. - Також 25 лютого у 3- Б класі був проведений урок «Вона служила Україні» - 25 лютого відбувся конкурс читців віршів Лесі Українки серед учнів 3-А та 3-Б класів.   - Проведено тематичні виховні години у 1-4 класах. - 25 лютого відбувся поетичний вернісаж, присвячений 150 річниці від дня народження Лесі Українки «Чистий промінь Лесиного слова». - Протягом тижня в 5-11 класах проводились тематичні заходи: урок усний журнал «Вічна у віках!» (7-Б кл.), поетичний урок-вікторина «Обернуся в легенду» (8-А кл.), літературно-музичні композиції «Ні, я жива, я буду вічно жити» (8-Б, 9-Б кл.), «Зорій довіку поміж нас» (7-А кл.), урок на сцені «Пробні ролі у «Лісовій пісні» (10 клас), де звучало слово Лесі або про неї. - У початкових класах працював кінозал «Леся Українка – гордість українського народу», а в актовій залі учні ознайомились із відеофільмами «Обличчя історії. Леся Українка» та провели вікторини (6-А, 6-Б, 11 кл., учитель Касьяненко Н. О.). - Учитель Білоус І. І. провела відеознайомство з піснями на слова Лесі Українки «Крізь біль розлук у радість сторіч» учнів 7-Б та 8-А класів. - Оформлено святковий стенд «Я знаю Лесю і її життя» (учителі української мови та літератури Білоус І. І., Партола І. М.), книжкова виставка «І квітнуть мрії поетеси» (бібліотекар Бровко В. В.), виставка юних художників «Горить зоря її поезії над краєм» привернули увагу кожного учня школи, примусили на хвилинку зупинитися, ще раз долучитися до Лесі, до її життя, до її творчості.

10:44 26.02.2021

Профорієнтаційна робота зі старшокласниками. Березівська ЗОШ

25 лютого до Березівської ЗОШ завітали представники ДНЗ «Регіональний механіко-технологічний центр професійної освіти Харківської області», які провели профорієнтаційну роботу із старшокласниками та розповіли про робітничі професії, які на даний час є дуже актуальними.

10:25 26.02.2021

Участь учнів Коротичанського ліцею у Всеукраїнському арт-челенджі "Слово, чому ти не твердая криця!"

Учні Комунального закладу  «Коротичанський ліцей» взяли участь Всеукраїнському арт-челенджі «Слово, чому ти не твердая криця!», приуроченому відзначенню 150 років із Дня народження Лесі Українки (Лариси Петрівни Косач-Квітки). Метою арт-челенджа  є залучення дітей та молоді до кращого надбання української культурної спадщини, просвітницької роботи та національно-патріотичного виховання дітей та молоді засобами українського мистецтва. Захід проводився у двох номінаціях.  - Номінація «Краще чисельне художнє читання».  Учні під керівництвом учителя Касьяненко Н.О. Костенко Дарина (4-А клас), Кононенко Маргарита (4-А клас), Халимон Софія (6-А клас), Джаппуєва Софія (6-А клас), Дюкова Тетяна (6-Б клас), Олексенко Маргарита (6-Б клас), Мусієнко Анастасія (11 клас) підготувати коротке відео, яке містить фрагмент спільного читання вірша Лесі Українки учасниками різного віку.  - Номінація «Реп-Біографія Лесі Українки» (авторські твори). Учень 10 класу Стаценко Богдан (учитель Білоус І. І.) підготував відео «Леся Українка – геніальна поетеса», в якому було презентовано реп-читання цікавих фактів із біографії Лесі Українки. Пишаємося талановитою молоддю громади! Ви - наша гордість!

10:04 26.02.2021

Літературно-творча експозиція «Співачка зорі провідної». Березівська бібліотека-філія

До 150 – річчя відомої поетеси Лесі Українки в Березівській бібліотеці-філії оформлена літературно-творча експозиція «Співачка зорі провідної». Завітайте до бібліотеки та отримайте насолоду від світу мистецтва!

09:41 26.02.2021

Зустрічі поліцейських офіцерів громади з учнями щодо протидії вживання наркотичних речовин

24 та 25 лютого у Пісочинському ліцеї та Березівській ЗОШ відбулися зустрічі поліцейських офіцерів громади Пісочинської ОТГ з учнями щодо протидії вживання наркотичних речовин. На заході у Березівській ЗОШ була також присутня співробітниця поліції відділу зв'язків з громадськістю УПП в Харківській області. Заходи, які проводились в освітніх закладах громади, були спрямовані на налагодження комунікації з молоддю, проведення просвітницько-профілактичних заходів, які спрямовані на профілактику та протидію вживання наркотичних речовин підлітками, пропаганду здорового образу життя, запобігання вчинення правопорушення дітьми. Зустрічі пройшли в інтерактивній формі. Кожен бажаючий мав змогу поставити запитання поліцейським та отримати змістовну відповідь. Офіцери громади надали свої контакти для дітей та вчителів освітніх закладів. Подібні зустрічі з підлітками плануються проводити на постійній основі. Здорова молодь – запорука добробуту громади!

17:15 25.02.2021

Тиждень безпеки. Пісочинський ЗДО №1

Протягом 15 – 19 лютого в рамках Тижня безпеки у Пісочинському ЗДО №1 проводились різноманітні тематичні заняття з основ безпеки життєдіяльності. Так, 15 лютого у старшій дошкільній групі "Дзвіночок" проведено заняття на тему "Ми юні пожежники". Діти закріпили знання з пожежної безпеки, повторили як правильно гасити пожежу, навчилися швидко оцінювати небезпечні ситуації та долати їх. 16 лютого у молодшій дошкільній групі "Ромашка" (вихователь Коваль Л.В.) була проведена дидактична гра "Безпечні та небезпечні предмети". Дошкільнята навчилися відрізняти небезпечні предмети від безпечних. Діти з задоволенням грали у гру і навчалися правил безпечної поведінки. 17 лютого у старшій дошкільній групі "Перлина" (вихователь Грушева Т.С.) відбулась бесіда з основ безпеки життєдіяльності на тему: "Вогонь - наш друг чи ворог?" Діти дізналися про значення вогню в житті людей та шкоду під час необережного поводження з ним, закріпили знання про те, що вогонь може бути злим і добрим, що він може приносити користь і шкоду. Вихователь ознайомила дітей з елементарними правилами протипожежної безпеки. 18 лютого у середній дошкільній групі "Білосніжка" була проведена бесіда на тему: "Уважність у побуті". Дошкільнята закріпили знання про пожежну безпеку у повсякденному житті та дізналися за допомогою яких простих дій можна загасити невелике загоряння. 19 лютого у закладі дошкільної освіти пройшла навчальна евакуація. Після отримання сигналу вихователі у найкоротший строк вивели дітей з будівлі. Було проведено звірку фактично евакуйованих дошкільнят із списком присутніх у закладі, а також наявних у садочку працівників. Під час навчальної евакуації вихователі відпрацювали з дітьми питання безпечної поведінки та швидких дій в умовах задимлення або пожежі в приміщенні.

16:39 24.02.2021

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень