A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Пісочинської селищної ради

#Разом_у_вихідні #Творча_родина

Шановні батьки! Сьогодні, 19 березня,  розпочинає свою рубрика  #Разом_у_вихідні #Творча_родина, яка буде знайомити вас із досвідом цікавих творчих занять. Кожна дитина унікальна та талановита, а вихователі наших садочків допоможуть розвинути здібності малечі! Різноманітні майстер-класи, які будуть опубліковані на офіційних джерелах відділу освіти, спрямовані на розвиток здібностей Вашої дитини та організації спільного родинного дозвілля у вихідні дні. Відчуйте гордість від шедеврів, створених власноруч! Вихователь Коротичанського ЗДО (ясла-садок) Олена Цебро пропонує батькам разом із дітьми виготовити чудових жучків «Сонечко», які допоможуть дошкільнятам розвивати сенсорні здібності та логіко-математичну компетентність ВІДЕО

09:56 19.03.2021

Спільний захід з сектором ювенальної превенції. Пісочинська початкова школа «Надія»

16 березня в комунальному закладі "Пісочинська початкова школа "Надія" спільно з сектором ювенальної превенції пройшов виховний захід на тему "СТОП БУЛІНГ". Захід проводився з метою формування у дітей нетерпимості до проявів агресії, розвиток у учнів навичок надання та отримання допомоги, розробка стратегій подолання булінгу. Пізнавально, корисно, цікаво!

16:49 18.03.2021

Засідання проєктної групи освітньої програми "Початкова освіта"

Протягом 09-10 березня на базі факультету початкового навчання ХНПУ імені Г.С. Сковороди проходила робота проєктної групи освітньої програми "Початкова освіта".  Гарантом  освітньої програми виступає  доцент  ХНПУ імені Г.С. Сковороди  Лада Філатова, у складі проєктної  групи:  професор  Вікторія Ушмарова, професор  Наталія Якушко, доцент  Ірина Сіра, директор Комунального закладу "Пісочинський початкова школа "Надія" Пісочинської селищної ради Харківської області  Олена Карпенко, випускниця факультету початкового навчання Анастасія Курасова, голова Спілки студентів та молоді факультету початкового навчання Валерія Старікова. У ході дискусії було уточнено ступінь вищої освіти та назву кваліфікації, предметну область освітньої програми (ОП). Були внесені зміни до п. 4 ОП «Придатність випускників до працевлаштування та подальшого навчання». Також  розглянуто зміни в Класифікаторі професій ДК 003:2010 від 18.08.2020 р. N 1574 та додатки А, Б, В.  В ході засідань групи розроблено навчальний план, структурувано результати навчання та розподілено кредити ЄКТС.  Лада Філатова запропонувала доповнити навчальний план нормативною дисципліною "Педагогіка партнерства", а Олена Карпенко - "Внутрішня система якості освіти". В свою чергу Наталія Якушко  запропонувала доповнення плану дисципліною  "Система оцінювання у початковій школі", Вікторія Ушмарова - "Педагогіка дозвілля",  а Ірина Сіра пояснила особливості розташування навчальних дисциплін за семестрами. Наприкінці засідання проєктної групи відбулося голосування, в ході якого освітня програма "Початкова освіта" була затверджена одностайно.

16:14 18.03.2021

Увага! Інформує Міністерство освіти і науки України

Учнів, які завершують здобуття початкової (4-ті класи) та базової загальної середньої (9-ті класи) освіти, звільнено від проходження державної підсумкової атестації у 2020/2021 навчальному році. Відповідний наказ МОН від 03.03.2021 № 273 зареєстровано в Міністерстві юстиції України 16.03.2021 за № 338/35960  bit.ly/3eMaIZ3. Рішення ухвалено у зв’язку з установленням для єдиної державної системи цивільного захисту на всій території України режиму надзвичайної ситуації відповідно до пункту 1 розпорядження Кабінету Міністрів від 25 березня 2020 року №338-р "Про переведення єдиної державної системи цивільного захисту у режим надзвичайної ситуації". Відповідно до абзацу другого частини п’ятої статті 17 Закону України "Про повну загальну середню освіту"   bit.ly/2OKT5OH,  кожен учень має пройти державну підсумкову атестацію за кожний рівень повної загальної середньої освіти з державної мови, математики та інших предметів, визначених центральним органом виконавчої влади у сфері освіти і науки, крім випадків, визначених законодавством. Пунктом 6 розділу IV Порядку проведення ДПА   bit.ly/36TPKm8   встановлено, що здобувачі освіти, які проживають у зоні надзвичайної ситуації природного та техногенного походження, звільняються від атестації за рішенням МОН або місцевих органів управління освітою. Відповідно до пункту 9 розділу IV зазначеного Порядку, здобувачам освіти, звільненим від атестації, у відповідному документі про освіту робиться запис "звільнений(а)". Відповідно до позицій 32 та 33 розділу ІІ Класифікаційних ознак надзвичайних ситуацій  bit.ly/3cGZiD5    , перевищення порогового рівня захворюваності людей на грип, гострі респіраторні вірусні захворювання удвічі і більше разів протягом періоду понад 2 тижні у двох та більше адміністративних районах області (Автономна Республіка Крим, міста Київ та Севастополь), містах або в цілому по країні, інфекційні захворювання людей невиявленої етіології віднесено до надзвичайних ситуацій природного характеру. Зважаючи на це, МОН звільнило від проходження державної підсумкової атестації здобувачів закладів загальної середньої освіти 4-х і 9-х класів у 2020/2021 навчальному році. У відповідному документі про освіту учнів, звільнених від ДПА, необхідно зробити запис "звільнений(а)". Таке рішення сприятиме організованому завершенню навчального року учнями, які закінчують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти, в умовах поширення на території України COVID-19. Рішення набуде чинності у день його публікації в "Офіційному віснику України".

15:23 18.03.2021

Засідання атестаційної комісії ІІ рівня при відділі освіти, культури, молоді та спорту Пісочинської селищної ради

Атестація педагогічних працівників – це система заходів, спрямована на всебічне комплексне оцінювання їх педагогічної діяльності, за якою визначається відповідність працівника займаній посаді, рівень його кваліфікації та присвоюється кваліфікаційна категорія, педагогічне звання. 18 березня 2021 року в бібліотеці комунального закладу «Пісочинська початкова школа «Надія» відбулося засідання атестаційної комісії ІІ рівня при відділі освіти, культури, молоді та спорту Пісочинської селищної  ради, на якому атестували двох педагогів. Головою атестаційної комісії було зосереджено увагу присутніх на необхідності дотримання вимог діючого Типового положення про атестацію педагогічних працівників. Атестаційна комісія прийняла наступне рішення: 1. Присвоїти кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії» Зорянській Юлії Олександрівні, вчителю фізики Коротичанського ліцею. 2. Відповідає раніше присвоєній кваліфікаційній категорії «спеціаліст вищої категорії» і відповідає раніше присвоєному педагогічному званню «практичний психолог-методист» Сіренко Олені Олександрівні, практичному психологу Пісочинського ліцею «Мобіль». Вітаємо педагогічних працівників із успішним проходженням атестації!

14:54 18.03.2021

Вітаємо переможця 1 туру обласного конкурсу «Кращий вихователь України»!

12 березня Пісочинський селищний голова Олег Чернобай привітав з перемогою у 1 турі обласного конкурсу «Кращий вихователь України» представницю Пісочинського ЗДО (ясла-садок) №3 «Теремок» вихователя Євтушенко Євгенію Іллівну та особисто вручив їй новенький ноутбук. Бажаємо Євгенії Іллівні успіхів у наступному (обласному) турі конкурсу! Вболіваємо всією громадою!

09:58 18.03.2021

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень