A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Пісочинської селищної ради

Семінар учителів початкової школи

Дата: 23.10.2019 09:37
Кількість переглядів: 11

22 жовтня 2019 року на базі Комунального закладу «Пісочинський ліцей «Мобіль» відбувся методично-практичний семінар вчителів початкових класів закладів загальної середньої освіти Пісочинської селищної ради на тему «Впровадження STEM-освіти в освітній процес Нової української школи». Заступник директора з навчально-виховної роботи Вікторія Меламед познайомила учителів ОТГ з тими інноваційними освітніми технологіями, які впроваджуються в освітньому процесі початкової школи ліцею «Мобіль», а саме педагогічна технологія «Росток» та науково-педагогічний проект «Інтелект України». 
     Ірина Міронік, вчитель початкових класів ліцею «Мобіль», розповіла про STEM, як актуальний напрям в освіті та шляхи впровадження STEM-технологій в освітній процес та надала практичні поради для впровадження STEM під час роботи в класі в умовах НУШ.
     Під час практичного блоку семінару учителі відвідали уроки в 2-Б та 2-Є класах з використанням STEM технології.
     У рамках семінару учасники відвідали майстер-клас по вирощуванню мікрогріну від фермерського господарства «Green for you». Це благодійний фонд, який залучає до вирощування смачної та корисної їжі «Дітей сонця» Харкова «Каратіс Харків». Вчителі отримали можливість познайомитися з технологією отримання мікрогріну та спробували це зробити самостійно, підготувавши ґрунт та заклавши у нього зернятка. Уже через 5-7 днів із маленьких зернин виросте така популярна, сучасна, корисна їжа, як мікрогрін, адже саме стільки часу потрібно для вирощування паростків гороху, соняшника, редису, руколи, льону, гірчиці, концентрація поживних речовин і вітамінів в яких буде у 20 разів більша, ніж у дорослих рослин.
     На майстер-класі панувала дружня та позитивна атмосфера. Наші маленькі гості із організації «Діти сонця» підготували невеличкий концерт, вражаючи своїми талантами. А представники фермерського господарства пригостили незвичною, але смачною їжею: смузі із мікрогріном, імбирним печивом, цукатами із овочів власного виробництва.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень