A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Пісочинської селищної ради

Увага, небезпека!

Дата: 27.02.2021 22:10
Кількість переглядів: 8

Шановні мешканці! У кінці лютого та навесні через зміну погодних умов (відлиги, різкої зміни напрямку вітру лід на водоймах  поступово тане. Це спричиняє приховану загрозу.

Аби попередити нещасні випадки, Пісочинська селищна рада вкотре закликає Вас бути вкрай обережними. Ні в якому разі не виходьте на кригу водойм, адже саме зараз лід становить особливу небезпеку! Не випробуйте долю, адже Ваше життя – безцінний дар!

Якщо провалились під лід - не панікуйте!  Утримуйтеся на плаву, уникаючи занурення з головою. Намагайтесь вилізти на лід, наповзаючи на його край грудьми і почергово витягуючи на поверхню ноги. Вибравшись на лід, перекотіться і поповзом пересувайтесь до берега.

У випадку відриву криги для збереження рівноваги присядьте, не наближайтеся до краю льоду і кличте на допомогу, дзвоніть по телефону за номером 101. Ні в якому разі не перестрибуйте з однієї криги на іншу.

Також звертаємо Вашу увагу на те, що відлига вдень і заморозки вночі — сприяють активному утворенню бурульок на покрівлях споруд та великих деревах.

Перебуваючи в небезпечній зоні можна отримати від падаючого снігу і бурульок важкі і небезпечні травми. Щоб не опинитися в подібній ситуації слід:

- не наближатися до дахів будинків, з яких можливе сходження снігу і не дозволяти перебувати в таких місцях дітям;

- при наявності огорожі небезпечного місця не намагатися проходити за огорожу, а обійти небезпечні місця іншим шляхом;

- якщо під час руху по тротуару ви почули нагорі підозрілий шум - не можна зупинятися, піднімати голову і розглядати, що там сталося. Бігти від будівлі теж не можна. Треба якомога швидше притиснутися до стіни, козирок даху послужить укриттям;

Якщо через падіння з даху бурульки або снігу постраждала людина, треба негайно викликати швидку допомогу.

Пам'ятайте, дотримання елементарних правил безпечної поведінки допоможе вам зберегти своє життя і життя людей, які знаходяться поруч з вами. Не забувайте роз'яснювати ці правила дітям.

Якщо  з вами сталася надзвичайна подія, або ви стали свідком такої, —телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень