A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Пісочинської селищної ради

Подання заяви про вступ: на що звернути увагу абітурієнту

Дата: 18.07.2024 13:20
Кількість переглядів: 21

Подання заяви про вступ: на що звернути увагу абітурієнту

Алгоритм дій абітурієнта від моменту подання заяв до оголошення списку вступників на зарахування

Для більшості вступників залишились позаду вступні випробування – національний мультипредметний тест та творчий конкурс. З 19 липня розпочинається активна фаза цьогорічної вступної кампанії – вступники отримають можливість подавати в електронних кабінетах заяви на вступ до омріяних вишів.

Цьогоріч вступники мають право подати до 15 заяв, з них 5 – на бюджет та до 10 на контракт.

Вступ у 2024 році відбувається дистанційно, й у вступників виникає багато питань щодо перебігу вступної кампанії.

Пропонуємо ще раз переглянути алгоритм дій абітурієнта від моменту подання заяв до оголошення списку вступників, рекомендованих до зарахування.

Подання заяви

Подання заяв від вступників триватиме з 19 до 31 липня. Цьогоріч вступники можуть подати не більше 5 заяв на місця державного та регіонального замовлення (бюджет) на відкриті та закриті (фіксовані) конкурсні пропозиції, та до 10 заяв на небюджетні конкурсні пропозиції (контракт).

Під час конкурсного відбору на навчання на бюджетні місця застосовується пріоритетність. Це значить, що при поданні заяв кожній з 5 заяв на бюджет вступник надає пріоритетність від 1 (найбільш бажаний варіант вишу та спеціальності для вступу) до 5 (найменш бажаний варіант. Саме за обраною вступником пріоритетністю визначається черговість розгляду заяви при вступі на бюджетні місця. Зазначена вступником пріоритетність заяв не може бути змінена після подання заяви.

Також у цей же період відбуваються медичні огляди та інші доконкурсні процедури, передбачені особливими умовами конкурсного відбору за відповідними конкурсними пропозиціями. Цьогоріч вони триватимуть до 30 липня.

/Освіта.UA|


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень