A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Пісочинської селищної ради

Освітні серіали з порталу "Дія.Освіта"

Дата: 20.05.2024 13:24
Кількість переглядів: 35

Фото без опису

Корисні посилання 

☑ “Інклюзивна молодіжна робота"

Знання та практичні інструменти для створення молодіжних просторів, відкритих та доступних для всіх молодих людей, в тому числі молоді з інвалідністю.

Цей освітній серіал поєднує теорію, практичні інструменти та лайфгаки, які мають знати працівники та працівниці молодіжних просторів, щоб ефективно залучати молодь до своїх проєктів і заходів. Упродовж серіалу вам розкажуть, як бути інклюзивними та працювати з різними молодіжними групами, зокрема, з молоддю, що має інвалідність.

https://osvita.diia.gov.ua/courses/inclusive-youth-work

☑ “Люди з досвідом війни. Гідність. Взаємодія"

Як коректно та з повагою комунікувати з чинними військовими, ветеранами та ветеранками. Зокрема, з тими, хто отримав інвалідність та має досвід полону.

Серіал навчає коректній взаємодії з ветеранами й ветеранками, чинними військовими. Ви дізнаєтеся про особливості комунікації в родині, колі друзів та просто в магазині, парку чи публічному місці, а також, що може вирізняти людину з бойовим досвідом, які в неї бувають стани та реакції. Найкращі українські експерти дають рекомендації, як допомогти ветеранам і ветеранкам, військовим звернутися по психологічну допомогу у разі потреби.

https://osvita.diia.gov.ua/.../people-with-war-experience...

☑ “Як захиститися від фейків і дезінформації"

Базові навички з фактчекінгу та протидії дезінформації

Освітній серіал надасть глядачам практичні навички медійної та інформаційної грамотності, які мають стати частиною їхнього життя в умовах повномасштабної війни, а також пояснить, як орієнтуватися в інформації довкола та розпізнавати дезінформацію й пропаганду.

https://osvita.diia.gov.ua/.../how-to-protect-yourself...

☑“Цифрові навички для вчителів"

Інструменти для навчання учнів онлайн: презентації, Google calendar, Youtube, хмарні сховища, розсилки і тестування учнів.

У освітньому серіалі ви навчитеся створювати заходи для учнів та організовувати навчання в групах онлайн, автоматично оцінювати їхні результати.

https://osvita.diia.gov.ua/.../serial-iz-tsyfrovoi...

☑ “Безбар’єрна грамотність"

З якими бар’єрами стикаються люди з інвалідністю та як стереотипи заважають зробити світ інклюзивним

Для людей з інвалідністю у суспільстві досі існують певні бар'єри. Але несприйняття когось, хто відрізняється від решти колективу, неприйняття людей через стереотипи — також бар'єр.

Змініть своє мислення, переглянувши освітній серіал. Інклюзивність відкриє для вас ширше бачення світу. Дізнайтеся, як люди з порушенням зору, слуху чи моторики користуються ґаджетами, інтернетом та простором навколо. Звільнитись від упереджень у роботі з людьми — це ще один бар’єр, який ви можете подолати.

https://osvita.diia.gov.ua/courses/barrier-free-literacy


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень