A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Пісочинської селищної ради

Проведено заходи до Всеукраїнського Дня охорони праці

Дата: 08.05.2024 10:58
Кількість переглядів: 41

З нагоди цьогорічного Всеукраїнського Дня охорони праці з теми «Вплив зміни клімату на безпеку та гігієну праці», у період з 18 по 28 квітня, у закладах освіти, культури, спорту Пісочинської селищної ради були проведені відповідні заходи, а саме:

- розроблені та затверджені відповідним чином плани заходів «Про проведення Тижня охорони праці»;

- оновлено наочну інформацію з теми «Вплив зміни клімату на безпеку та гігієну праці»;

керівниками закладів проведено тематичні консультації із трудовими колективами з питань дотримання вимог законодавства про охорону праці;

- спеціалістами (соціальними працівниками, практичними психологами) надана практична допомога працівникам щодо організації безпечної роботи під час виникнення надзвичайних ситуацій, інших актуальних питань безпеки та гігієни праці;

- створеними комісіями обстежено стан умов охорони праці в закладах;

- працівникам закладів надано роз’яснення щодо нових форм організації праці, зокрема психосоціальних ризиків;

- проведено короткотривалі лекції з працівниками закладів «Увага! Будьте відповідальні за власне здоров’я і життя!», «Дотримуйтесь інструкцій, заходів та правил безпеки праці на робочому місці»;

- на офіційних сайтах закладів та інших інформаційних джерелах (viber, telegram) розміщено матеріали щодо відзначення Дня охорони праці у 2024 році та результати проведених заходів Тижня охорони праці;

- колективами закладів внесено зміни до Колективних договорів за розділом «Організація трудових відносин в умовах воєнного стану».

Також з дітьми дошкільного віку обговорені відеоматеріали з тем: «Працювати треба обережно»; «Як їжачок Буль втратив безпеку»; «Безпечні та небезпечні предмети»; «Безпека вдома»; «Уроки тітоньки Сови».

В закладах загальної середньої освіти (дистанційно) проведені тематичні уроки: «Безпечне та здорове майбутнє праці»; «28 квітня - Всесвітній день охорони праці», метою яких були питання: ознайомити учнів з поняттям «охорона праці»; виховувати шанобливе ставлення до всіх професій; показати можливі ризики та наслідки порушення вимог безпеки, особливо під час пандемії; ознайомити учнів з історією виникнення Дня охорони праці, з основними завданнями Міжнародної організації праці; розвивати увагу, почуття відповідальності, самостійність. Учні початкових класів взяли участь у конкурсі дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей - 2024».

У кожному навчальному кабінеті керівниками призначено відповідальні особи за дотримання правил безпеки, профілактики травматизму учасників освітнього процесу, створення безпечних умов праці і навчання.

Керівниками закладів здійснено перевірки з виконання педагогами вимог безпеки життєдіяльності (записи на сторінках електронних класних журналів).

Виявлено, що на уроках хімії, фізики, трудового навчання, інформатики, фізичної культури вчителі проводять інструктажі з безпеки життєдіяльності та контролюють їх дотримання учнями під час освітнього процесу. Також під час тижня з охорони праці перевірено наявність посадових інструкцій для молодшого обслуговуючого персоналу.

У закладах проводено об’єктові тренування на випадок виникнення надзвичайної ситуації, на яких були відпрацьовані дії працівників у випадку виникнення пожежі; створено ланки пожежогасіння, евакуації, надання домедичної допомоги, оповіщення; визначено порядок взаємодії працівників під час виникнення надзвичайної ситуації.

Фотоматеріали розміщено на сторінці «Охорона праці» («День охорони праці – 2024»).


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень