A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Пісочинської селищної ради

Проведено заходи до Всеукраїнського Дня охорони праці

Дата: 08.05.2024 10:58
Кількість переглядів: 71

З нагоди цьогорічного Всеукраїнського Дня охорони праці з теми «Вплив зміни клімату на безпеку та гігієну праці», у період з 18 по 28 квітня, у закладах освіти, культури, спорту Пісочинської селищної ради були проведені відповідні заходи, а саме:

- розроблені та затверджені відповідним чином плани заходів «Про проведення Тижня охорони праці»;

- оновлено наочну інформацію з теми «Вплив зміни клімату на безпеку та гігієну праці»;

керівниками закладів проведено тематичні консультації із трудовими колективами з питань дотримання вимог законодавства про охорону праці;

- спеціалістами (соціальними працівниками, практичними психологами) надана практична допомога працівникам щодо організації безпечної роботи під час виникнення надзвичайних ситуацій, інших актуальних питань безпеки та гігієни праці;

- створеними комісіями обстежено стан умов охорони праці в закладах;

- працівникам закладів надано роз’яснення щодо нових форм організації праці, зокрема психосоціальних ризиків;

- проведено короткотривалі лекції з працівниками закладів «Увага! Будьте відповідальні за власне здоров’я і життя!», «Дотримуйтесь інструкцій, заходів та правил безпеки праці на робочому місці»;

- на офіційних сайтах закладів та інших інформаційних джерелах (viber, telegram) розміщено матеріали щодо відзначення Дня охорони праці у 2024 році та результати проведених заходів Тижня охорони праці;

- колективами закладів внесено зміни до Колективних договорів за розділом «Організація трудових відносин в умовах воєнного стану».

Також з дітьми дошкільного віку обговорені відеоматеріали з тем: «Працювати треба обережно»; «Як їжачок Буль втратив безпеку»; «Безпечні та небезпечні предмети»; «Безпека вдома»; «Уроки тітоньки Сови».

В закладах загальної середньої освіти (дистанційно) проведені тематичні уроки: «Безпечне та здорове майбутнє праці»; «28 квітня - Всесвітній день охорони праці», метою яких були питання: ознайомити учнів з поняттям «охорона праці»; виховувати шанобливе ставлення до всіх професій; показати можливі ризики та наслідки порушення вимог безпеки, особливо під час пандемії; ознайомити учнів з історією виникнення Дня охорони праці, з основними завданнями Міжнародної організації праці; розвивати увагу, почуття відповідальності, самостійність. Учні початкових класів взяли участь у конкурсі дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей - 2024».

У кожному навчальному кабінеті керівниками призначено відповідальні особи за дотримання правил безпеки, профілактики травматизму учасників освітнього процесу, створення безпечних умов праці і навчання.

Керівниками закладів здійснено перевірки з виконання педагогами вимог безпеки життєдіяльності (записи на сторінках електронних класних журналів).

Виявлено, що на уроках хімії, фізики, трудового навчання, інформатики, фізичної культури вчителі проводять інструктажі з безпеки життєдіяльності та контролюють їх дотримання учнями під час освітнього процесу. Також під час тижня з охорони праці перевірено наявність посадових інструкцій для молодшого обслуговуючого персоналу.

У закладах проводено об’єктові тренування на випадок виникнення надзвичайної ситуації, на яких були відпрацьовані дії працівників у випадку виникнення пожежі; створено ланки пожежогасіння, евакуації, надання домедичної допомоги, оповіщення; визначено порядок взаємодії працівників під час виникнення надзвичайної ситуації.

Фотоматеріали розміщено на сторінці «Охорона праці» («День охорони праці – 2024»).

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень