A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Пісочинської селищної ради

Про запобігання кібербулінгу

Дата: 04.03.2024 11:24
Кількість переглядів: 28

У рамках здійснення парламентського контролю відповідно до статей 1, 3 Закону України «Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини» під час моніторингу інформації, розміщеної в ЗМІ та соціальних мережах, було виявлено повідомлення, що мають ознаки ймовірного кібербулінгу та можуть призвести до порушення прав та інтересів дітей.

Нормою статті 16 Конвенції ООН про права дитини встановлено, що жодна дитина не може бути об'єктом незаконного посягання на її честь і гідність.

В Україні право дітей на захист від усіх форм насильства гарантується статтями 28, 52 Конституції України, відповідно до яких ніхто не може бути підданий катуванню, жорстокому, нелюдському або такому, що принижує його гідність, поводженню чи покаранню.

Статтею 10 Закону України «Про охорону дитинства» кожній дитині гарантовано право на свободу, особисту недоторканність та захист гідності.

Повідомляємо, що на базі інформаційної кампанії «Викресли булінг» Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні розроблено рекомендації проте, як зрозуміти, що дитина зазнає цькування, що робити, щоб запобігти цьому, як батьки можуть підтримати дитину тощо ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ

Нагадуємо, що з метою створення безпечного освітнього середовища в закладах освіти Міністерством освіти і науки України (далі – МОН) видано наказ від 28.12.2019 № 1646 «Деякі питання реагування на випадки булінгу (цькування) та застосування заходів виховного впливу в закладах освіти»  ПОСИЛАННЯ

та створено сторінку на сайті МОН з корисними посиланнями щодо теми антибулінгу МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень