A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Пісочинської селищної ради

Безпечне та здорове робоче середовище - основний принцип та право на роботі

Дата: 10.05.2023 16:19
Кількість переглядів: 25

На виконання Указу Президента України від 18 серпня 2006 року  № 685/2006 «Про День охорони праці», який в Україні відзначається щорічно 28 квітня - у Всесвітній день охорони праці, на підставі звернення Організаційного комітету з підготовки та проведення у 2023 році заходів з нагоди Дня охорони праці в Україні, з метою посилення контролю за додержанням вимог законодавства про охорону праці, створенням безпечних і нешкідливих умов праці, належних виробничих та санітарно-побутових умов, привернення уваги дітей та працівників до питань дотримання безпеки життєдіяльності  28 квітня 2023 року в закладах освіти, культури, спорту Пісочинської селищної ради були проведені відповідні профілактичні заходи.

З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну питання безпеки праці набуло нового значення. Тисячі підприємств продовжують функціонувати, незважаючи на додаткові щоденні ризики та випробування. Організувати охорону праці в умовах воєнного стану — надскладне завдання, до виконання якого керівники закладів Пісочинської селищної ради  поставилися  належним чином.

Масштаб та кількість заходів, приурочених до Дня Охорони праці, залежить від розмірів закладу, кількості працівників і учнів (вихованців). Так у закладах, де кількість працівників перевищує 100 осіб були проведені Тижні охорони праці.

Керівники закладів видали накази про проведення заходів і затвердили відповідний план та кошторис (за наявності витратних коштів). У наказах зазначили цілі, підготовчі заходи, тематику, строки та відповідальних осіб. Тому, як наслідок, усі працівники легко орієнтувалися, де, коли та які заходи проводитимуть.

Керівниками закладів була правильно розрахована тривалість заходів. Для цього вони врахували місце розташування структурних підрозділів з метою охоплення всіх працівників.

Заходи з охорони праці проводилися не лише з керівниками структурних підрозділів, а й із працівниками. Налагоджений зворотний зв’язок від працівників допоміг визначити причини наявних проблем у закладах.

На інформаційних стендах розміщено роздатковий матеріал — пам’ятки, буклети тощо. Ефективним каналом поширення інформації стали корпоративні платформи та заоби масової інформації: особливо під час роботи з учнями (вихованцями).

Проведені заходи до Дня охорони праці враховували сучасні реалії та умови воєнного стану. Тому, щоб підвищити ефективність комунікації в умовах економії часу та нестабільного режиму роботи, була використана: тільки цінна й актуальна інформація; зовнішня привабливість матеріалів; короткий текст інформації; максимум візуалізації; доступна мова та інше.

З метою оцінювання працівниками закладів необхідності та ефективності проведення Дня охорони праці підсумки проведених заходів були обговорені на робочих нарадах та оприлюднені в засобах масової інформації.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень