A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Пісочинської селищної ради

«Здорові діти – майбутнє України»

Дата: 12.10.2023 15:58
Кількість переглядів: 45

Щоб навчити цінувати власне здоров’я, виховувати у школярів потребу в постійній руховій активності, зміцненні здоров’я, залучати до активних занять фізичною культурою та спортом традиційно у закладах освіти Пісочинської селищної ради проводяться Олімпійські тижні під гаслом: «Здорові діти – майбутнє України».

В рамках Олімпійських тижнів, з метою сприяння розвитку олімпійського руху в Україні, протягом вересня-жовтня 2023 року серед школярів та вихованців закладів освіти Пісочинської селищної громади були проведені олімпійські уроки, турніри, змагання з видів спорту («Волейбол», «Баскетбол», «Футбол», «Теніс настільний», «Шахи», Велогонки» інше) спортивні ігри, майстер-класи, тренінги, вікторини, мистецькі конкурси.

Відбулися дистанційні зустрічі дітей з відомими спортсменами, переможцями на ІІІ Європейських іграх 2023 року в Кракові: Ольгою Харлан, українською фехтовальщицею на саблях; Олександром Абраменком, українським фрістайлістом; Людмилою Лузан, українською вислувальницею-каноїсткою; Георгієм Зантараєм, українським дзюдоістом; Ярославою Магучіх, українською легкоатлеткою.

У цей період учні закладів отримали можливість більше

дізнатися про Олімпійський рух, його ідеї та принципи, про те, як загартовувати себе не лише фізично, а й інтелектуально.

Старшокласники Пісочинського ліцею «Мобіль» стали учасниками всеукраїнського заходу Національного Олімпійського комітету України «Чат з чемпіонами» проекту #OlympicLab в рамках Європейського тижня спорту з президентом Національного Олімпійського комітету України, Олімпійським чемпіоном Вадимом Гутцайтом, амбасадорами #BeActive.

Також під час зустрічі привітав наших юних спортсменів Пітер Фішер, відповідальний Європейської Комісії #BeActive без кордонів.

Діти дізналися про перемоги українських атлетів на ІІІ Європейських іграх 2023 року в Кракові та самі стали переможцями у конкурсі на краще питання до чемпіонів.

11 жовтня 2023 року на святковому заході, присвяченому закриттю олімпійського тижня, привітав дітей і дорослих Віктор Анатолійович Христоєв, голова відділення Національного Олімпійського комітету України в Харківській області. Діти отримали подаруночки, морозиво, призи глядацьких симпатій, кубок переможців від Національного Олімпійського комітету України в Харківській області. Присутні на заході із захопленням спостерігали за показовими виступами учасників секції «Тхеквондо» та спортивними танцями школярів Пісочинської початкової школи «Надія».

Найвагомішим результатом проведення заходів Олімпійського спрямування стало залучення дітей до занять фізичною культурою та спортом.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень