A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Пісочинської селищної ради

До уваги випусників 2023: основні помилки при реєстрації на НМТ

Дата: 13.04.2023 14:40
Кількість переглядів: 16

В УЦОЯО назвали помилки вступників при реєстрації на НМТ

В Українському центрі оцінювання якості освіти звертають увагу майбутніх учасників НМТ на найпоширеніші помилки при реєстрації на тестування.

За словами директорки УЦОЯО Тетяни Вакуленко, таких помилок дві – завантаження невірних копій документів та надання довідок із закладу освіти з невірним формулюванням.

Зокрема, вступників просять не завантажувати замість скан-копій реєстраційних документів OQ-коди, сформовані у застосунку Дія.

В УЦОЯО пояснюють, що OQ-коди мають обмежений термін дії, через що фахівці центрів оцінювання не можуть отримати до них доступ.

Тому вступникам необхідно завантажувати скановані або фотокопії саме своїх документів для здійснення успішної реєстрації.

Іншою поширеною помилкою при реєстрації є неправильне формулювання у довідці, що надана закладом освіти, у якому учасник НМТ здобуває повну загальну середню освіту цього року.  

Зокрема, заклади освіти видають вступникам довідки, у яких зазначається, що вступник “ще навчається” в 11 класі, замість того, щоб надати документ, в якому написано, що “учень або учениця має здобути повну загальну середню освіту в травні або червні поточного року”.

Через це центри оцінювання якості освіти не можуть прийняти такі довідки, оскільки не мають можливості перевірити інформацію про те, чи здобуває майбутній учасник НМТ повну загальну середню освіту саме в поточному році.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень