A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Пісочинської селищної ради

Випускники шкіл дізнаються про формат ЗНО-НМТ у березні

Дата: 12.01.2023 13:06
Кількість переглядів: 46

На долю випускників навчального 2022-2023 року випали чималі випробування. По-перше, повномасштабне вторгнення росії в Україну внесло суттєві, часом небезпечні корективи в освітній процес. По-друге, МОН повідомить про формат проведення ЗНО за два місяці до кінця навчального року.

Цьогоріч зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) проведуть у формі національного мультитесту (НМТ), проте формат його проведення визначать у березні.

Про це сказав народний депутат, член комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій Роман Грищук у авторській програмі Подкаст Комітет освіти.

Він пояснив, що формат проведення НМТ буде відомий лише після ухвалення парламентом одного із зареєстрованих у ВР законопроєктів.

ЗНО і НМТ ми не протиставляємо одне одному. ЗНО залишається, але проведуть у формі МНТ. Десь у березні чітко буде зрозуміло, який із законопроєктів буде прийнятий і в якому це форматі буде, — оголосив Грищук.

Він додав, що НМТ є, по суті, іншою формою ЗНО.

Нагадаємо, що МОН підготувало проєкт Порядку прийому на навчання до вишів наступного року. Нововведеням проведення вступної кампанії наступного року стане збільшення кількості обов’язкових предметів на НМТ (українська мова, математика, історія України та одна з чотирьох іноземних мов).

VSEOSVITA.UA


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень