A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Пісочинської селищної ради

Безоплатна правова допомога дітям. Міністерство юстиції України

Дата: 07.04.2021 12:43
Кількість переглядів: 10

Асоціальна поведінка, вживання наркотиків та алкоголю, насильство та вуличні злочини, булінг у закладах освіти – усе це часто стає результатом відсутності у неповнолітніх відчуття себе у безпеці та основ безпечної поведінки. Тому підліткам  варто знати, що право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги мають усі діти 

Європейськими та міжнародними актами визначено обов'язком держави захищати конституційні права людей, в тому числі дітей. Так, відповідно до Принципів та керівних настанов щодо доступу до правової допомоги у системі кримінального правосуддя, прийнятих 20 грудня 2012 року Генеральною Асамблеєю ООН, саме «держави повинні розглядати надання правової допомоги як свій обов'язок і відповідальність». Резолюція 1466 (2005) Парламентської Асамблеї Ради Європи «Про виконання обов'язків та зобов'язань Україною» 5 жовтня 2005 року чітко вказує на зобов'язання України: «покращити доступ до правосуддя шляхом запровадження системи безоплатної правової допомоги у відповідності до стандартів Ради Європи та практики Європейського Суду з прав людини».

Українській системі  безоплатної правової допомоги (далі – БПД) вже понад 5 років. Вже за три роки після запровадження в Україні системи БПД набрав чинності Закон, яким було визначено, що кожна дитина в нашій країні має можливість скористатися безоплатною вторинною правової допомогою. До того таке право мали лише діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, діти, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. 

У центрах правової допомоги України кожна дитина має право отримати правову консультацію чи роз’яснення, як їй краще діяти. За потреби для представлення інтересів у суді дитині буде призначений адвокат чи юрист,  послуги яких оплачує держава.

Для отримання безоплатної правової допомоги звертайтеся до Єдиного контактного центру системи БПД за безкоштовним номером  0 800 213 103

#EUКраїна #ЦеЄвроінтеграція #Інтегруймось

МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень