A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Пісочинської селищної ради

Всеукраїнська стратегічна сесія «Реформування освіти в умовах децентралізації. Якісна освіта для кожного»

Дата: 23.08.2021 10:35
Кількість переглядів: 8

З нагоди 30 річниці незалежності України 19-20 серпня 2021 року відбувся Всеукраїнський серпневий форум «Освіта України 30 без бар’єрів: вектори якості та успіху», локації якого проходили у 15 регіонах нашої країни.

На території Чернівецької області відбулася Всеукраїнська стратегічна сесія «Реформування освіти в умовах децентралізації. Якісна освіта для кожного», делегатом якої стала Світлана Головня, головний спеціаліст відділу освіти, культури, молоді та спорту Пісочинської селищної ради.

Робота стратегічної сесії розпочалася на базі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, де відбулося включення локації «Децентралізація в освіті» Всеукраїнського серпневого форуму «Освіта України 30 без бар’єрів: вектори якості та успіху» до загального проведення форуму, що відбувається в очній формі та Телемосту під головуванням Міністра освіти і науки України. На початку заходу Сергій Шкарлет зачитав вітання Президента України Володимира Зеленського.

Продовжилася робота в Чернівецькому багатопрофільному ліцеї для обдарованих дітей, на подвір’ї якого делегати з усієї країни разом розгорнули прапор України. Завдячуючи експерту з питань освіти Центрального офісу реформ Сергію Дятленко учасники стратегічної сесії дізналися більше про критерії освітньої децентралізації, фінансову автономію шкіл та ефективну мережу закладів освіти територіальної громади.

Учасники заходу ознайомилися з досвідом роботи Мамаївської сільської ради, завітавши до Лужанського-опорного закладу загальної середньої освіти І – ІІІ ступенів імені Василя Орелецького. Діалогові платформи «Опорний заклад – шлях до якісної освіти в територіальній громаді» і «Центр професійного розвитку педагогічних працівників: виклики та перспективи», майстер-клас: «Технологія приготування страв за новим 4-х тижневим меню у ЗЗСО» підвищили компетентність та обізнаність учасників всеукраїнського заходу.

Докладніше із інформаційно-аналітичними матеріалами щодо розвитку освіти, пріоритетами діяльності Міністерства освіти і науки України  на 2021 – 2030 роки «Освічена нація: розвиток людського капіталу», інформаційно-аналітичним збірником «Освіта в незалежній Україні: розвиток та конкурентоспроможність», відео трансляції форуму можна ознайомитись на сайті МОН за посиланням

https://mon.gov.ua/ua/osvita/zagalna-serednya-osvita/konferenciyi/vseukrayinskij-serpnevij-forum-osvita-ukrayini-30-bez-baryeriv-vektori-yakosti-ta-uspihu-u-2021-roci

Освіта – майбутнє нашої держави.

Зі святом, з Днем Незалежності України!

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень