A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Пісочинської селищної ради

ЯКИМ БУДЕ ЄДИНИЙ ВСТУПНИЙ ІСПИТ

Дата: 25.04.2023 09:47
Кількість переглядів: 24

 

Цьогоріч для вступу на переважну більшість магістерських програм потрібні результати єдиного вступного іспиту (ЄВІ). Це випробування міститиме  тест загальної навчальної компетентності (ТЗНК) і тест з іноземної мови (англійської, німецької, французької або іспанської на вибір вступника).

Український центр оцінювання якості освіти затвердив загальні характеристики тестів ЄВІ. Так, визначено кількість завдань з кожного тесту, форми тестових завдань, час, відведений на їх виконання, схеми нарахування балів.

Завдання ТЗНК  буде укладено відповідно до Програми тесту загальної навчальної компетентностіз іноземних мов  до Програми єдиного вступного іспиту з іноземних мов.

Блок ТЗНК складатиметься з двох компонентів: вербально-комунікативного і логіко-аналітичного. Усього буде 33 завдання, з-поміж яких:

  • 10 – на заповнення пропусків у мікротексті (потрібно буде  доповнити речення словосполученнями / словами із запропонованих варіантів);
  • 23 – з вибором однієї правильної відповіді з чотирьох варіантів.

На проходження тесту буде відведено 75 хвилин.

Завдання ТЗНК буде оцінено відповідно до схеми нарахування балів. Тобто по 1 тестовому балу буде нараховано за кожну правильну відповідь на завдання з вибором однієї правильної відповіді та по 1 тестовому балу – за кожний правильно заповнений пропуск у мікротексті. Отже, за виконання всіх завдань ТЗНК можна отримати від  0 до 33 тестових балів. 

Блок з іноземної мови (англійської, німецької, французької або іспанської на вибір вступника) складатиметься з двох частин: читання і використання мови.

Тест міститиме всього 30 завдань, з-поміж яких:

  • 6 – на встановлення відповідності (потрібно буде  дібрати заголовки до текстів / частин текстів із запропонованих варіантів; твердження / ситуації до оголошень / текстів; запитання до відповідей або відповіді до запитань);
  • 5 – із вибором однієї правильної відповіді з чотирьох варіантів;
  • 19 – на заповнення пропусків у тексті (потрібно буде доповнити речення в тексті словосполученнями / словами із запропонованих варіантів).

На проходження тесту буде відведено 45 хвилин.

За завдання з іноземної мови згідно зі схемою нарахування балів буде нараховано по 1 тестовому балу за кожну правильну відповідь на завдання з вибором однієї правильної відповіді, по 1 тестовому балу за кожну правильно визначену логічну пару в завданнях на встановлення відповідності та по 1 тестовому балу за кожний правильно заповнений пропуск у тексті.

Отже, за виконання завдань блоку ЄВІ з іноземної мови можна отримати від  0 до 30 балів.

Свій результати (тобто кількість набраних тестових балів за правильно виконані завдання) учасники тестування  знатимуть після завершення роботи над ЄВІ. За таблицею переведення тестових балів результат кожного блоку буде переведено в рейтингову оцінку за шкалою 100–200 балів. Зауважте, що для отримання результату з ТЗНК за шкалою 100–200 балів вступнику необхідно набрати щонайменше 3 тестових бали, так само і з іноземної мови.

УКРАЇНСЬКИЙ ЦЕНТР ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ ОСВІТИ

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень