A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Пісочинської селищної ради

Протиепідемічні заходи у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)

Дата: 31.08.2020 09:43
Кількість переглядів: 30

Нагадуємо! Відповідно до Постанови Головного державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 № 50 навчальні заклади повинні дотримуватися Протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), які зокрема передбачають:

1. Проведення роз'яснювальної роботи з персоналом та здобувачами освіти щодо індивідуальних заходів профілактики та реагування на виявлення симптомів коронавірусної хвороби серед персоналу або здобувачів освіти.
2. Недопущення до роботи персоналу, визначеного таким, який потребує самоізоляції самоізоляції відповідно до галузевих стандартів у сфері охорони здоров'я.
3. Проведення інструктажу для працівників щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції (COVID-19), дотримання правил респіраторної гігієни та протиепідемічних заходів.
4. Допуск до роботи персоналу закладів освіти здійснюється за умови використання засобів індивідуального захисту, після проведення термометрії безконтактним термометром.
5. Усі працівники закладу забезпечуються засобами індивідуального захисту із розрахунку 1 захисна маска на 3 години роботи.
Засоби індивідуального захисту мають бути в наявності із розрахунку на 5 робочих днів, у т.ч. на 1 робочу зміну - безпосередньо на робочому місці працівника.
6. Вхід до приміщень закладу дозволяється при наявності захисної маски або респіратора. Захисні маски можуть не використовуватися під час проведення занять у навчальних приміщеннях. Під час пересування приміщеннями закладу освіти використання захисних масок є обов'язковим.
7. На всіх входах до закладу організовуються місця для обробки рук антисептичними засобами.
8. Після проведення занять у кінці робочого дня необхідно провести очищення і дезінфекцію поверхонь.
9. Функціонування питних шкільних фонтанчиків на території закладу освіти не дозволяється. Питний режим здобувача освіти організовується за допомогою використання індивідуальних ємностей для рідини або фасованої питної продукції.
10. При організації харчування необхідно забезпечити відстань між столами не менше 1,5 м та розміщення за столом не більше 4-х осіб.
11. При організації харчування необхідно забезпечити умови для дотримання працівниками правил особистої гігієни - рукомийники, мило рідке, паперові рушники (або електросушарки для рук), антисептичні засоби для обробки рук, тощо.

Детальніше ознайомитися з Постановою за посиланням:

МОЗ УКРАЇНИ


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень