A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Пісочинської селищної ради

МОН планує підвищити мінімальний конкурсний бал для деяких вступників

Міністерство освіти і науки планує підвищити мінімальний конкурсний бал для вступу на деякі спеціальності. Відповідні норми містить проєкт Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти. Зокрема, у 2024 році до 150 балів планується підвищити мінімальний конкурсний бал для вступу на бакалаврат на бюджетну і контрактну форму навчання для спеціальностей галузей знань «Право», «Публічне управління та адміністрування», «Міжнародні відносини», спеціальності «Фармація, промислова фармація» галузі знань «Охорона здоров'я». Також на рівні 150 балів планується залишити мінімально можливий конкурсний бал для спеціальностей «Стоматологія», «Медицина», «Педіатрія» галузі знань «Охорона здоров'я». Для усіх інших спеціальностей вступ на бюджет можливий за умови не менш ніж 130 балів. Ця норма буде застосовуватись до всіх вступників, окрім дітей загиблих захисників України. БІЛЬШЕ ПРО ВСТУП

12:35 15.02.2024

ТАЛАНОВИТА МОЛОДЬ ГРОМАДИ

За підсумками ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу–захисту науково–дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України ІІІ місце виборола учениця 9 класу Комунального закладу «Пісочинський ліцей Пісочинської селищної ради» Мальцева Анна. Нехай ця перемога стане поштовхом до самовдосконалення, максимального розвитку інтелектуальних та творчих здібностей, вдалої реалізації твоїх ідей! Висловлюємо вдячність Ірині Миколаївні Горєлій за підготовку та гідний виступ її учениці й конкурсі!

12:32 13.02.2024

ПРИВІТАННЯ З ЮВІЛЕЄМ ВОЛОБУЄВОЇ Г.М., ДИРЕКТОРА КЗ "ПІСОЧИНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ "МОБІЛЬ"

Вітаємо з ювілеєм Волобуєву Галину Миколаївну, директора Комунального закладу «Пісочинський ліцей «Мобіль»! Шановна Галино Миколаївно, прийміть найщиріші привітання з нагоди річниці з дня народження! Високо цінуємо Вашу працю, професіоналізм і відданість громаді, небайдуже серце та мудре керівництво! Зичимо найскорішої Перемоги та миру у нашій країні, благополуччя у родинному колі, нових звершень у професії, злагодженої праці колективу та реалізації всіх планів! Нехай доля буде лагідною та щедрою до Вас і Ваших рідних! Хай даруватиме свої щедроти та оберігає від прикрощів! Бажаємо здійснення заповітних сподівань, втілення всіх задумів і невичерпного натхнення на нові ідеї! З ювілеєм!

08:14 09.02.2024

Національний фестиваль "Код Нації"

  Національний фестиваль “Код Нації” спільно з проєктом “ПроМову” оголошує проведення Всеукраїнського конкурсу до Міжнародного дня рідної мови 21 лютого. Головною метою конкурсу є сприяння розвитку української мови шляхом популяризації її культурного надбання у суспільстві, заохочення представників усіх верств населення до вивчення української мови, утвердження її як головного чинника існування нашої нації, розвиток творчих та інтелектуальних здібностей учасників Конкурсу та тестування. Благодійні внески учасників будуть направлені на допомогу Збройним Силам України. Усі охочі зможуть подати свої творчі проєкти у п’яти номінаціях: образотворчі роботи, відеороботи, фотокросинг, есе на тему “Мовне питання” та номінація мовних мемів. Подача заявок на Конкурс відбувається на сайті  https://mova.kod-natsii.com/ з 05.02 по 25.02, оцінювання творчих проєктів триватиме до 29.02, а оголошення переможців Конкурсу відбудеться 01 березня на офіційних сторінках Фестивалю в соціальних мережах. Освітня платформа Фестивалю також проводитиме тестування на рівень володіння українською мовою. Зареєструватись на нього можна на сторінці   https://mova.kod-natsii.com/test/ з 05.02 до 23.02, пройти тестування з 26.02 до 29.02 та дізнатися попередні результати 01 березня.  

08:42 08.02.2024

ВІДБУЛИСЯ НАВЧАЛЬНІ ЗАНЯТТЯ  «НАДАННЯ ДОПОМОГИ ПОТЕРПІЛИМ НА ВОДІ»

18 січня на території Пісочинської селищної ради відбулися профілактичні заходи (навчальні заняття) з учнями Пісочинського ліцею «Мобіль» щодо відпрацювання дій у випадку виникнення надзвичайної ситуації на воді  в умовах зими. Ініціаторами проведення навчальних занять стали співробітники Харківського районного управляння Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій у Харківській області. За що ми їм щиро дякуємо! У практичній  частині рятувальники відпрацювали дії порятунку людей за допомогою мотузки, драбини-палки, рятувального кола, «кінця Олександрова» та «Соломинки» (пожежний рукав наповнений повітрям). Під час показових дій порятунку людини, яка опинилася у воді взимку, Ліхачов Олександр Віталійович, головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуація Харківського районного управляння ГУ ДСНС у Харківській області, чітко і зрозуміло роз’яснював присутнім на що потрібно звернути особливу увагу, що потрібно запам’ятати, що знати та що вміти робити. Також співробітники обласного центру екстреної медичної допомоги  наглядно продемонстрували  надання першої медичної допомоги потерпілим на воді та відпрацювали з дітьми практичні навички. Учасники профілактичних заходів задавали питання щодо порятунку людей на воді та отримали роздаткові матеріали відповідної тематики. Пам’ятайте, що паніка в будь-якій ситуації – це перший ворог  безпеки! Пам’ятайте! Ніколи не ставайте на лід навесні, восени та під час зимових відлиг. У цей час крига надто тонка і може провалитися. 

13:45 07.02.2024

ІНФОРМУЄ АДМІНІСТРАЦІЯ ПІСОЧИНСЬКОГО ЛІЦЕЮ "ДЖЕРЕЛО"

Шановні батьки та майбутні першокласники! Оголошено набір на 2024/2025 навчальний рік. Запрошуємо вас приєднатися до нашої дружньої родини. "КЗ Пісочинський ліцей "Джерело""- сучасний освітній заклад з неповторною атмосферою довіри та підтримки для кожної дитини та її батьків. Чому слід обрати саме наш ліцей: - досвідчені та креативні педагоги; - гармонійне поєднання сучасних тенденцій та кращих освітніх традицій; - максимальна залученість батьків в освітній процес; -  індивідуальний та творчий підхід до всебічного розвитку та навчання кожної дитини. Чекаємо Вас 14.02.2024 о 17.00, на батьківських зборах за адресою: сел.Пісочин, вул.1 Травня, 5 (біля Свято-Василівського храму).

13:22 07.02.2024

ТРЕК. ХАРКІВ’ЯНИ СЕРЕД ПЕРЕМОЖЦІВ ТА ПРИЗЕРІВ ЧЕМПІОНАТУ УКРАЇНИ У ЛЬВОВІ!

Початок лютого відкрив новий національний сезон з велоспорту на треку. У Львові з 1 по 5 лютого відбулися чемпіонати країни у двох багатоденних гонках - темп та гітовий спринт серед чоловіків, жінок, юнаків та дівчат. Боротьбу за нагороди вели 152 спортсмени з 17 команд, які представляли 11 регіонів країни.

12:19 07.02.2024

ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІСТЬ: ЯК РОЗУМНО СПОЖИВАТИ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ В ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ ?

Протягом останніх тижнів рф нищить українську енергосистему. У багатьох регіонах України виникають, зокрема, проблеми зі світлом. Допомогти країні тримати енергетичний фронт потрібно не лише вдома, а й на роботі, особливо в закладах освіти, заповнених електричним обладнанням, яке можна легко використовувати більш ефективно з мінімальними зусиллями та витратами. Пропонуємо прості поради, які допоможуть економити електроенергію.

12:17 07.02.2024

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень