A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Пісочинської селищної ради

Увага! Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину в зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)

Дата: 03.08.2020 09:41
Кількість переглядів: 8

Відповідно до Постанови Головного державного санітарного лікаря України від 30.07.2020 № 42 було затверджено Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину в зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)

1. Відповідальність за виконання Тимчасових рекомендацій покладається на засновника (власника) та керівника закладу освіти.
2. Керівник та медичний персонал закладу освіти, або відповідальна особа, яка пройшла відповідний інструктаж та призначена наказом керівника закладу, забезпечують:
- щоденний контроль за виконанням Тимчасових рекомендацій;
- проведення роз'яснювальної роботи з персоналом та здобувачами освіти щодо індивідуальних заходів профілактики та реагування на виявлення симптомів коронавірусної хвороби серед персоналу або здобувачів освіти;
- розробку алгоритмів дій на випадок надзвичайної ситуації, пов'язаної з реєстрацією випадків захворювання на коронавірусну хворобу серед здобувачів освіти та працівників закладу освіти;
- недопущення до роботи персоналу, визначеного таким, який потребує самоізоляції відповідно до галузевих стандартів у сфері охорони здоров'я;
- проведення інструктажів для працівників щодо запобігання поширенню COVID-19, дотримання протиепідемічних заходів.
3. Допуск до роботи персоналу закладів освіти здійснюється за умови використання засобів індивідуального захисту, після проведення термометрії безконтактним термометром.
4. Усі працівники закладу забезпечуються засобами індивідуального захисту із розрахунку 1 захисна маска на 3 години роботи.
5. Керівник закладу освіти розробляє маршрути руху здобувачів освіти та складає графік, за яким відбувається допуск здобувачів освіти до закладу.
6. Педагогічний склад закладу освіти перед початком занять проводить опитування учасників освітнього процесу щодо їх самопочуття та наявність симптомів респіраторної хвороби
7. Вхід до приміщень закладу дозволяється при наявності захисної маски або респіратора.
8. Пересування здобувачів освіти між навчальними кабінетами, аудиторіями повинно бути мінімізованим.
9. У розкладі занять необхідно передбачити можливість визначення різного часу початку та закінчення занять (перерв) для різних класів та груп.
10. За можливості забезпечити проведення занять з окремих предметів на відкритому повітрі.
11. Після проведення навчального заняття проводити провітрювання вподовж не менше 10 хвилин.
12. При організації харчування необхідно забезпечити відстань між столами не менше 1,5 м та розміщення за словами не більше 4 осіб.
13. При організації харчування необхідно забезпечити умови для дотримання працівниками правил особистої гігієни.

Ознайомитися з вимогами постанови за посиланням:

http://moz.gov.ua/uploads/ckeditor/документи/ 

https://www.facebook.com/khconsumer.gov.ua/posts/165836884994657

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень